JorisKemperman.reismee.nl

Eerste dag in een wit Vancouver.

Beste lezers.

Vandaag de eerste echte dag gehad in Vancouver. De dag begon vroeg want on 6.00 uur lokale tijd was ik klaar wakker. Ik was vandaagverrassend fit en vol energie om dingen te regelen.Ik zit hier trouwens in downtown Vancouver dichtbij alle grote winkels dus dat is absoluut gunstig. Alles is hier in downtown op loop afstand. Zo ook de introductie vandaag, na 25 minuten lopen door een dik pak sneeuw kwam ik aan op het s.w.a.p (students working abroad program) kantoor. Tot mijn grote verrassing werd ik ontvangen door een Nederlandse jonge dame, nooit verkeerd natuurlijk. Na een beetje gepraat te hebben met de beste dame kregen we een introductie over van alles en nog wat onder andere over: werk, huisvesting, solliciteren, geldzaken en we moesten een S.I.N nummer aanvragen dit nummer heb je nodig om geld te kunnen ontvangen. Er waren zo'n 20-30 man daar allemaal rond mijn leeftijd dus ben zeker niet de enige die de stoute schoenen heeft aangetrokken en naar Canada is gekomen. Sommige van die gasten hadden zelfs al een baan veelal in Whistler. Sommige van die boys and girls zal ik dus nog wel tegenkomen. De introductie was best leerzaam en zorgde ook voor enige geruststelling want ze helpen je daar echt goed. Zo was er een meisje dat net was ontslagen en die kreeg dan uitgebreide hulp bij het zoeken naar nieuw werk. Dit soort dingen zijn wel fijn om te weten want soms heb je echt het gevoel dat je er wel heel alleen voor staat, dat is na vandaag wel minder. Na de introductie ben ik naar de bank gegaan om een rekening te open, helaas waren er al 12 van die andere kids dus nu moet ik er morgen heen om 10.00 uur. Daarna nog naar de telecom-winkel gegaan om een mobiele telefoon en nog belangrijker een canadees nummer te regelen. Dit heb ik gedaan en voor 75$ heb ik een prima nokia telefoon en 50$ credit erop, wel moet ik hem elke maand bijvullen met 10$ om dit krediet te houden. Ik werd geholpen door een Chinees die zeer gebrekkig Engels sprak, het was dan ook te danken aan zijn collega's dat ik toch nog een goede deal kreeg en allemaal kortingen want zelf haf hij er weinig kaas van gegeten. Ik moest trouwens ook kiezen tussen een Vancouver of een Whistler nummer want ze hebben een heel raar systeem hier met local calls en long distance calls. Ik heb voor Whistler gekozen omdat ik toch vind dat je altijd van het positieve moet uitgaan. Nu ben ik wel bang dat mijn grote Chinese vriend toch een Vancouver nummer voor me heeft geregeld maar dat zal allemaal wel weer om te zetten te zijn. Toen heb ik even wat gegeten en ben ik richting huis gegaan. Dit verliep niet echt soepel want raakte een beetje de weg kwijt, hetgeen niet gek is want alleslijkthier op elkaar en om de 100 meter heb je weer een kruispunt. Toen werd ik opeens aangesproken: 'are you lost sir?' waarop ikantwoordde: 'Yes I'm very lost' waarop de beste man mij de goede kant opstuurde. Echt lachen dat mensen je hier uit het niets helpen. Toen ik eindelijk weer op het hostel was na een lange wandeling door de inmiddels natte sneeuw wilde ik even achter de laptop maar helaas batterij nagenoeg leeg. Mocht ik dus weer de stad in en wel helemaal naar de andere kant waar ik net vandaan. kwam om een plug in te kopen voor mijn opladers, de plug in die ik van thuis had meegebracht bleek helaas ongeschikt. Na de nodige bakken koffie ging ik weer op pad. Gelukkig wist ik deimmensgrote media zaak in één keer te vinden. Alle verkopers werken daar trouwens overduidelijk op provisiebasis, want als je dan iets van ze koopt moet er gelijk eenstikkerop met de verkoper zijn naam zodat hij weer punten scoort wel lachen om te zien. De prachtige sneeuw van de ochtend maakte gedurende dag steeds meer plaats voor natte sneeuw en zelfs regen, dit maakte de laatste wandeling toch iets minder aangenaam. Morgen ga ik dus naar de bank en ga ik even de bus regelen die mij naar Whistler moet brengen. In Whistler zal een hoop duidelijk worden over mijn kansen om te werken als Skileraar dus ben zeer benieuwd en excited om er naar toe te gaan. Het is hier nu 19.00 uur maar de ogen beginnen toch echt al dicht te vallen, lange leven de free coffee hier! Als het te lang is geworden let me know dan volgende keer een wat bondiger verslag.

Lots of love from Canada.

Joris.

Peter

Dat klinkt als een prima eerste dag. Volgens mij gaat het allemaal wel goed komen daar met jou. Hoewel je moeder claimt dat je vooral een kind van haar bent, meen ik uit jouw verhaal toch ook trekken van je vader te herkennen. Ook ik raak altijd en overal verdwaald en ook ik heb altijd graag de ruimte om mijn verhaal te vertellen. Voorlopig zou ik mezelf, als ik jou was, geen beperking opleggen mbt het afscheiden van letters. De honger aan de andere kant van de oceaan is groot. We willen alles weten!
Hier schijnt de zon en zojuist (12.00 uur) is de golfbaan eindelijk opengegooid nadat de eerste echt winterse nacht de overijverige baanpolitie noopte tot een tijdelijke sluiting. Ik ga dus even een frisse neus halen en me hopelijk niet te veel ergeren aan mijn missers. Ik zal proberen jouw tips van de laatste weken in praktijk te brengen. Dan gaat het vast goed.
Tot later and have a nice second day in Canada. Don't get lost again!

Thea

Hoi Joris, ik denk dat je zeker wat van je vader hebt geerfd: je verslag is leuk om te lezen en geeft een prima indruk van wat je daar beleeft. Ga vooral zo door. Ik heb zojuist een telefoontje van het Radboud gehad dat mijn operatie 1 week wordt uitgesteld, dus 8dec. Komt eigenlijk wel goed uit. Kunnen we Tim 7 dec. verhuizen. Sam ligt op bed, Tim en Marte achter de WII, saai hier he?
Ik blijf je verhalen lezen!!
Liefs Thea

Tim en Marte

Hee Joris!
Ik heb gisteren geen tijd gehad om te reageren dus bij deze. Klinkt goed allemaal daar! Mooie verslagen ook, zeker niet inkorten volgende keer want wij willen natuurlijk alles horen.
Leuk te horen dat je in ieder geval al een Chinese vriend hebt gemaakt, goed bezig.
Weet je al je telefoonnummer?:$
In reactie op mijn moeder, Marte heeft zojuist een 15 meter putt gemaakt op de Wii!! Daar kunnen wij nog wat van leren... puur toeval natuurlijk.
Ik spreek je hopelijk snel, en sowieso na uitgaan morgen Skypen??
Gr Tim en x van de vrouw

Marijn

Joris, ouwe held! Goed om te horen dat je goed bent aangekomen! Ik hoop dat je snel kunt shinen als ski-leraar. Hou ons op de hoogte! Ik lees je verslagen met alle plezier dus: hoe langer hoe beter. (that's what she said) succes jonge, en vooral heel veel plezier.

Pinda

Der Held!

Ja Joris wat moet ik hier nou van zeggen, leuk en aardig hoor zo'n verhaal maar ik heb niks gelezen over de vrouwen die ze daar hebben! Ik verwacht in het volgende verslag daar uitgebreide informatie over.
Zo te horen gaat het allemaal prima daar, je hebt zelfs vrienden gemaakt met een neef van mij ( voor de mensen die het niet snappen, ik lijk op een chinees ).
Succes met je bezigheden morgen en we horen van je!

Boyaa

Joris

Wederom bedankt voor alle reacties. Papa succes met golfen. Tim ja dat kan alleen maar toeval zijn en ja skype is goed ik sms je. Boy dont worry komt goed jongen. Thea sterkte alvast met de operatie. X

Reinout

Lekker boris, is echt leuk om te lezen hoe het allemaal gaat nu je er eindelijk bent! Ik ben benieuwd hoe het met mij zal vergaan...:S haha.

Bij de Albert Heijn gaat alles nog op rollende bandjes als je je dat misschien afvroeg;)

Als ik dit nu lees heb ik echt zin om ook te gaan reizen!

Wij (joris D, Julian en nog wat anderen) gaan snel ff met je skypen. Zo kan je op de hoogte blijven van de draken en beoordelingen;)

gegroet Reinout

Marian

Ha, gevonden. Leuk Joris, om te kunnen meelezen hoe het daar is. Er schuilt overduidelijk een journalist in jou, want het leest lekker weg. Good luck van allemaal overhere.