JorisKemperman.reismee.nl

De eerst stappen tot skileraar.

Vandaag was dan eindelijk de dag waarop mijn training tot skileraar begon. Om half 7 stond de wekker gepland maar ik was al eerder wakker, toch een beetje gezonde spanning neem ik aan. Toen snel even ontbeten en met de bus van 7.18 naar Whistler Village gegaan. Toen ik daar aankwam wilde ik gelijk naar boven maar dat mocht niet van de beste mevrouw want ik was toch duidelijk geen staff met mijn gehuurde ski's en geen personeels-kleding, dit deed me een beetje denken aan onze geliefde mannetjes op de golfbaan die je ook altijd wel iets weten te vertellen wat niet deugd of mag. Ik moest dus even wachten samen met een andere jongen die ook de training ging doen, wederom een Engelsman. Toen eenmaal boven een paar afdalingen gepakt, ging wel lekker voor mijn gevoel dus had wel zin in de training. Na wat administratieve zaken mochten we dan eindelijk de wei in, we werden in 3 groepen verdeeld en ik zit in de kleinste met 6 man en een gestoorde instructeur. De instructeur vind zichzelf nogal grappig en doet een beetje teveel zijn best maar goed ik gun hem ook maar zijn momentjes en plezier. Vandaag stond vooral je eigen skiën centraal, nu heb ik altijd op gevoelgeskieden heb ik al 12 jaar geen les meer gehad dus kleine schoonheidsfoutjes waren er wel ingeslopen. Deze moesten er even uit en tot de pauze ging dat maar moeizaam want moest aan zoveel dingen tegelijk denken dat ik eigenlijk vergat gewoon lekker te skiën. Na de pauze verslechterde het weer maar mijn prestaties daarentegen werden met de minuut beter. Het weer was trouwens vandaag drie keer niks. Alleen maar sneeuw en wind, wel goed zicht gelukkig. Na het praktijkgedeelte gingen we nog even naar binnen voor wat theorie. Best leerzaam en leuk, alleen zijn al die Engelse technische termen soms wel moeilijk te plaatsen maar meestal krijg ik gaandeweg wel een idee wat het allemaal inhoudt. Op dit soort momenten ben ik mevrouw Frieling toch dankbaar voor haar goede Engelse lessen. Rond half 5 mochten we weer weg en nadat ik even wat boodschappen had gedaan werd de terugtocht ingezet. Mijn beloning na een lange dag hard werken was een overvolle bus met een te zware rugzak, ski's en boodschappen maar ach thats life. Bij Thuiskomst even lekker gedoucht en alles klaar gelegd voor morgen, mam je kan trots op me zijn! En heb ook nog even gekookt: spaghetti bolognese. Moest als klap op de vuurpijl ook nog een paar hoofdstukken lezen voor morgen en een vragenlijst invullen, allemaal heel vermoeiend maar heb het toch maar gedaan. James mijn kamergenoot heeft eindelijk een appartement gevonden en heeft zijnseizoenkaartbinnen dus hij vertrekt morgen. Dan blijf ik hier op deze kamer achter met een Belgisch stel die nogal apart zijn maar gelukkig praten ze Frans dus hoef ik me er niet aan te storen. Ik hoop dat morgen weer een goede dag wordt en dat de cursusdag goed verloopt. De weersvoorspelling voor morgen is: snow, lots of snow, dus dat beloofd nog wat. Ga er nu echt een eind aan maken want de ogen vallen nu al een uur lang bijna dicht. Morgen weer om half 7 naast het bedje dus goede nachtrust is vereist. Nogmaals bedankt voor het lezen en alle leuke reacties. Groeten vanuit de sneeuw ook al zitten jullie er zelf ook niet om verleden heb ik met laten vertellen.

Joris

Petra

Hallo Joris,

Lekker geslapen?
Ik sta inmiddels klaar voor een hopenlijk minder stressvolle dag dan gisteren.
Ik was pas laat thuis en heb je ook niet meer gebeld omdat jij les had op die tijd, vanavond ga ik het proberen.
Succes weer vandaag en hopenlijk valt de sneeuwval mee,

Liefs Petra

Tim

Lekker bezig Jor! Waarschijnlijk ski je alsnog iedereen eruit incl. leraar dus daar maak ik mij niet al teveel zorgen over. Eerste vertragingen door sneeuw waren ook alweer een feit hier, viel amper 2 cm en vertragingen liepen al op tot de halve uren. Misschien moet je daar eens vragen hoe ze het doen.. Gisteren Barcelona-Real gekeken, zieke galavoorstelling. Alle kroegen stonden vol met rijen tot aan buiten dus hebben uiteindelijk thuis op een live stream gekeken maar de wedstrijd was er niet minder om. Ramos liet zich nog even flink gaan in de slotseconde op Messi die echt zwaar geniaal was. 5-0 was echt kleine uitslag, je zou Mourinho's gezicht moeten zien.
Succes op je tweede lesdag en wat Petra zegt, hopelijk valt de sneeuwval mee deze keer.
Tim

Omar

Joris,

Wat een verhalen allemaal!!!!! Kat en ik missen je wel!!!! Ht is echt rustig en saai wat betreft uitgaan! al is het maar net een week.

Geniet van je reis en ben nu al benieuwd naar alle verhalen.!!!!!

Omar

Boy

Ha Joris,

ik reageer eigenlijk teveel en val daarom in de herhaling maar toch: mooi dat het lekker met je gaat!
Ik zie dat Tim al heeft geklaagd over de NS dus heeft het voor mij geen zin om ze nog verder af te branden.
Toch is er iets positief aan al deze sneeuw: draken die faceplants maken op het perron. Je kent me, ik geniet van dit soort leedvermaak.
Succes! en hoop dat het weer wat beter is voor je!

Josephine

Hee Jor!

Super om te horen dat het zo goed met je gaat.
Klinkt allemaal wel heel vermoeiend maar natuurlijk kan jij dit aan, we kennen je niet anders! Hier gaat het wel lekker heb schema's gemaakt voor mijn huiswerk, vind mama vooral fijn haha.
Hoop dat alles goed gaat en veel ski plezier :).

Liefs Joos.

Ik mail snel een keer als ik