JorisKemperman.reismee.nl

De kunst van het skiën.

Beste lezers,

de dag begon weer vroeg vandaag, om kwart voor zeven zat ik al aan het ontbijt. Ik was nog steeds aardig moe want gisteren heb ik toch nog maar mijn huiswerk gemaakt voor de les van vandaag. Wederom de bus van 7.18 gepakt, dus rond kwart voor acht was ik al present onder aan de berg. Ik moest mijn ski's even ruilen want die ik had waren niet geschikt voor de training. Dat gedaan hebbende moest ik alsnog een goed kwartier wachten tot de lift eindelijk begon te draaien. Gelukkig kwam ik snel iemand uit mijn groep tegen en raakte al snel aan de praat over de dag ervoor, conclusie: het is allemaal wel veel om te onthouden en ook zij was een beetje 'confused'. Ben dus niet de enige die de eerste dag als zeer intens heeft ervaren. Eenmaal boven twee afdalingen gepakt door de dikke poedersneeuw, er was namelijk 31cm verse sneeuw gevallen. Tot de knieën stond ik in de sneeuw echt een leuke ervaring. Ook lekker om even te skiën zonder toezicht. Toen begon de les en goddank kregen we vandaag een andere instructeur. Een vrouw en ze heet Donie, heel aardig en duidelijk. De eerste afdaling mochten we gewoon even lekker onze gang gaan maar wel met duidelijke punten waarop je moest letten dit was leuk, so far so good. Daarna gingen we oefenen om beginners les te geven, iedereen vond dit saai en dat was het ook best wel. Maar ook was het nog best lastig want je moest op hele lage snelheid toch technischemanoeuvreszien te maken. Dit viel me aan het begin zwaar maar later ging het beter. Wel blijf ik het probleem houden dat ik te smal op de ski's sta en dat ik daardoor niet alles kan doen zoals zij dat willen, op de Canadian way. Op een gegeven moment zegt ze: ' je hebt zeker in europa leren skiën, nou vergeet dat maar snel want zo ga je de cursus niet halen'. Ok steek die maar in je zak. Het komt er dus op neer dat ik mijn systeem compleet moet resetten hetgeen niet direct lukt en datfrustreertenorm. Ik wil ook gelijk alles perfect hebben en dat gaat soms eenmaal niet maar dit accepteren gaat niet zo snel bij mij. Ik moet dus even de spirit terug vinden en morgen weer fris beginnen want het moet en zal beter gaan. De kunst van skiën vergt dan ook geduld, maar het komt zeker goed. Genoeg over de training en ik hoop dat ik jullie morgen kanvoorzien vaneen wat rooskleuriger verslag van dag drie van de training. Morgen hebben we ook geen theorie les dus ben ik eindelijk weer eens op tijd terug in het hostel, misschien kan ik zelfs nog even bellen met thuis want dit is er de laatste dagen niet van gekomen en dat vind ik jammer. Ik heb voor mezelf ook al een beetje bedacht wat ik hierna ga doen mocht er hier geen baan zijn als skileraar maar dat komtvanzelfwel als het zover is. Wederom bedankt voor alle reacties en vind het echt super dat er zoveel mensen de moeite nemen om te reageren, het doet me ook veel deugd om alle reacties door te nemen. De foto's laten trouwens nog even op zich wachten want de internet verbinding is de laatste dagen slecht dus duurt het uploaden heel lang.

Groeten vanuit Canada..

Joris

Petra

Hallo Joris,
de Cabadese kunst van het skien zul je uiteindelijk ook onder de knie krijgen maar heb geduld.
Vandaag zal het beter gaan. Denk voral hoe ik op de skies sta, lekker wijsbeens en stabiel.
Misschien kunnen we ook in de jou avonduren bellen.
Ik ben om zeven uur beneden, dan ik het bij jou 22.99 uur, of is dat lastig/
Ik hoor wel wat de mogelijkheden zijn.
Fijne dag vandaag, groetjes en liefs Petra

Michiel

Haa Joris,
verse poedersneeuw, heeerlijk! Ik ga binnenkort op wintersport en door die verhalen van jou krijg ik alleen maar meer zin. Er wordt weer geschaatst in Nederland, zo ook op Cranevelt, ik weet dat ik aan jou een trouwe had die die schaatsen wel pakte. Ik hoop dit jaar pootje over te leren zodat ik JOU de volgende winter mijn hielen (liever schaatsen gezegd) kan laten zien, haha

groeten

karin

Heeeeeee lieve Driepinter!!
Getver ik krijg kippevel van jou mooie verhalen. Echt helemaal super om te lezen! Wat een super ervaringen allemaal. Wel vermoeiend al die indrukken, en dan goed je best doen met skieen. Ik denk elke dag aan je...en aan je moeder! Afgelopen zondag met Petra, Guus en Sander (vriendje Guus) naar Graafschap-Vitesse geweest. Was gezellig. 1-1. Richard moet soms te lachen bij de computer om je verhalen. Hij vind het ook prachtig om te lezen. Hier nu kranten achter de jas....zo koud is het. Kus Karin

Marian

Hoi Joris, Ik ben helemaal jaloers als ik lees over poedersneeuw. Dat is het echte werk. Ook al komt er voor een skileraar natuurlijk meer bij kijken dan lekker zo'n piste afracen. Alles is natuurlijk nieuw, new, nouveau. Hier hebben we winter op z'n nederlands, wel heel koud en lastig maar que ijs en sneeuw een net niet verhaal. Good luck en de groetjes van hier.

Joris D.

Joris!
Klinkt goed die verhalen allemaal!
Ik volg ze graag, zo te lezen maak je wel lange dagen.
Dat skieen ga je wel onder de knie krijgen.
Want anders was het, het eerste vliegthuig weer terug(zoals afgesproken). Nee maar succes jongen, gaat vast lukken.

Rustig aan.
Joris D.

Julian

Ha baas!
Ik heb er inmiddels een dag taak bij gekregen om al die verhalen van je te lezen! Maar het is het zeker waard, ik mis enkel en alleen de verhalen over de vrouwen in dit geheel. Misschien komt dat nog als je officieel skileraar bent, dan heb je toch aanzien in zo'n berg he.
Rust op de ski's

Esmée

Hee jor!

Heel leuk om te lezen hoe je het daar hebt en hoe je het ervaart. Dat skien krijg je vast snel onder de knie, want ik heb me laten vertellen dat je ski skills niet verkeerd zijn, haha.

Ik ben benieuwd hoe het verder met je gaat!

Liefs Esmée

Richard

Hoi Joris,
als je net zo goed kunt skiën als je moeder typen, dan zijn de lessen geen weggegooid geld. Hals- und Beinbruch.

Peter

Hoi Joris. Wat betekent deze radiostilte? Al twee dagen geen nieuw verhaal. Teleurstelling bij het opstaan, dat snap je. Writersblock? Je kunt je fans niet in de kou laten staan, jongen! Gelukkig hebben we wel sms-contact gehad. En voor de trouwe volgers van dit weblog: Joris liet afgelopen nacht om 2.37 uur (Nederlandse tijd) weten dat hij geslaagd is voor zijn skibrevet. Na de eerste twee moeizame dagen is alles toch nog goedgekomen. Alle ins en outs wellicht spoedig via Joris zelf. Voor nu: proficiat jongen. We zijn trots op je.

Tim

Gelukkig staat Peter paraat met de laatste nieuwtjes, lekker Jor! Gefeliciteerd met je brevet al had ik het wel een beeeetje zien aankomen. Hopen dat je snel aan het werken raakt. Treinverkeer blijft een ramp hier, verder gebeurt er niet veel. Vanavond met Boy naar die film met die trein waar we toen al preview van zagen bij Sint:p ben benieuwd. Ik verwacht uiteraard net als de vele andere trouwe volgers toch wel een verslag over de afgelopen dagen, anders lees ik al helemaal nooit meer iets. Behalve de nieuwsberichten op FM dan.
Tim

Omar Louis

Joris,

Ik ben het helemaal eens met je vader! waar blijven je verhalen ? Ik heb me voorgenomen om steeds iets achter te laten dus maak je borst maar nat! vanavond weer werken in Luna met Kat! en misschien naar de stad!

Ik wacht op alle Paell-verhalen, want ik weet zeker dat die gaan komen.

Omar

Julian

Kan ik Peter nu beschouwen als persvoorlichter nadat Joris zijn skibrevet heeft gehaald? Een echte vedette gaat natuurlijk niet zelf zijn fanmail beantwoorden.