Verslag dag 3 en 4 van de cursus.
Beste lezers,
Wegens slecht internet en weinig tijd heb ik de laatste 2 dagen niets kunnen publiceren, mijn excuses. Ik begreep uit de reacties op mijn vorige verhaal dat sommige mensen mijn verhalen al hebben opgenomen in hun routine, dit is natuurlijk een groot compliment.
Dag 3 van de training.
Na de eerste 2 dagen van training die niet geheel naar wens verliepen brak dan eindelijk dag 3 aan. Dit was de dag waar alles beter zal gaan had ik mezelf verteld en dat bleek dan ook zo te zijn. We hadden weer de vriendelijke vrouw van dag 2 als instructeur dus dat was een bonus, de idioteinstructeurvan dag 1 had in zijn vrije tijd een lelijke smal gemaakt en kon de cursus geen vervolg geven, lullig voor hem beter voor ons. Op dag 3 gingen we meer echt bezig met het les geven en de tactieken en vaardigheden die daarbij komen kijken. Het was dus veel stil staan en luisteren, niet echt ideaal want hetsneeuwdede hele dag en het was waterkoud. Ik moest zelf ook even een lesje geven in het stoppen, dat ging allemaal prima en ze vond dat ik vandaag stukken betee bezig was. Dus ik voelde me weer helemaal goed en ik vind het lesgeven ook echt leuk om te doen. In mijn groep zit trouwens een zekere Harry uit Engeland enelkedag heeft hij andere ski's, geen van deze ski's voldoet echter aan zijn strenge eisen. Echt geweldig om te zien hoe hij er altijd over loopt te zeuren en zijn ski's de schuld geeft van zijn eigen falen. De instructeur barst nu ook elke keer in lachen uit als Harry weer begint over zijn schoenen of ski's. De dag werd afgesloten met een lekkere afdaling naar beneden als beloning van al het harde werk van die dag. Bij thuiskomst even lekker gekookt en daarna even wat tafelvoetbal en biljart gespeeld met een kamergenoot, een Australiër en hij heet Thyler. Hij is al 8 maanden op reis en was hier voor 2 dagen om even te snowboarden. Natuurlijk werd hier ook een biertje bij gedronken en al snel kwamen er wat andere mensen bij, veel gezelligheid dus in het hostel. Brad mijn andere kamergenoot was er ook en hij blijft hier ook nog een week maar wil langer blijven, wellicht dat we samen wat gaan zoeken hier. Hij is ook from down under en 19 jaar. Om half 11 vielen de ogen dicht dus ging ik maar mijn bed opzoeken. Ik wilde nog een verhaaltje tikken maar internet lag eruit. Ik koos eieren voor mijn geld en ben lekker gaan slapen.
Dag 4.
Ik ben denk ik nog nooit zo grappig wakker geworden als gisteren. Thyler en een andere gast genaamd Pavlo, 'Pav' voor vrienden waren wezen stappen. Het was blijkbaar een zware avond geweest want 'Pav' lag op de grond te slapen met zijn jas als kussen. Om 7 uur stond ik op en ook hij werd een soort van wakker omvervolgensnaar zijn bed te strompelen met zijn broek op de enkels. Na zo'n top begin kan je dag alleen maar goed zijn en dat was hij ook zeker, maar laat ik niet op de zaken vooruit lopen. We kregen vandaag een andere instructeur genaamd Glen, echt een top gozer. Alles wat hij deed was duidelijk en hij bracht het met een zekere rust in zijn stem die je gelijk goed deed voelen. We mochten eerst even een beetje skiën want praten doen we later wel. Na een beetje lekkergeskiedte hebben gingen we met het echte werk aan de slag: lesgeven. Iedereen moest een les geven in een onderdeel van het skiën. Iedereen deed dit trouwens vrij goed behalve Gordon een oudere man die nog zijn diploma wilde halen om zijn eigen kinderen te helpen. Een hele aardige man trouwens die eigenlijk nog steeds een kind is hetgeen voor grappige situaties zorgt. Alle vooral mannen zijn hier trouwens wel in voor een praatje in de lift ongeacht of ze je kennen of niet. Ok back to business, ik moest als laatste en het ging allemaal goed. Hij vond dat ik niet heel veel zei maar wat ik zei was 'spot on'. Om één uur was de dag alweer voorbij en gingen zij in beraad en papieren invullen. Gordon en twee dames en ik gingen even lunchen om vervolgens nog even te skiën. Even weer lekker hard gaan, heerlijk! Toen om drie uur de teugweg ingezet. Om vier uur moesten we ons melden voor de diploma uitreiking. We hadden echter nog even tijd dus doken we de Irish pub in, iedereen dronk bier ik cola want je moet hier dus 19 zijn. Om vier uur precies kwamen we aan op de 'prijsuitreiking'. Ik was nogal nerveus maar toch wel zeker van mijn zaak want de laatste twee dagen gingen echt lekker. Ik kreeg dan ook mijn diploma! Dit betekend dat ik les mag geven aan beginners. Bij thuiskomst even gedoucht en daarna weer naar de ' games room' om even te poolen. Al snel kwam het idee om even naar de stad te gaan en ik trok de stoute schoenen aan en ging mee. Ik mag officieel nergens binnen komen en drinken maar gelukkig deden ze niet moeilijk. Echt een top avond gehad met Brad en Pav en een andere Australische dame. Voor Joris Daniels: een dikke 8. Brad en ik hebben het idee opgevat om samen iets proberen te huren hier, dus vandaag maar even zien hoe het gaat. Ook ga ik proberen om de ski school te bereiken om te vragen of ze me willen hebben. Dit verslag is aardig uit de klauwen gelopen maar dat krijg je met al dat al dat achterstallig onderhoud.
Groeten uit Canada.
PS: voor alle boys, ik verwacht een betere opkomst in de Creas zaterdag want afgelopen zaterdag was een schande.
Oh....ik vind dit zo leuk om te lezen. Was ik maar 18....ha, ha. Van Harte Gefeliciteerd hoor met je diploma!! Heel goed. Het klinkt allemaal zo gezellig! Ik zie het wel een beetje voor me. Je praat ook erg vriendelijk over de mensen, met name de vrouwen. Zit in het bloed waarschijnlijk. Lieve Joris, wij hebben erg veel lol in het lezen van jou verhalen, en de reacties hierop. Dikke kus van uit de Achterhoek.
Hoi Joris,
gefeliciteerd! Fijn dat je geslaagd bent en nu dus 'skileraar'. Je verhalen klinken als een hele belevenis en boeiend om te ervaren, allemaal nieuwe mensen en dat in je eentje ver van vrienden en familie.
Thea en ik zitten naar 'The voice of Holland' te kijken, intussen zag ik op de laptop van mijn moeder waar nu Windows 7 op staat je bericht binnenkomen. Ik liep een paar dagen achter, maar ben nu weer helemaal op de hoogte.
Wordt saai, maar ik sluit me aan bij de anderen: erg leuk om je verhalen te lezen en alle reacties!
Het weer is hier bar, gisteren ben ik op weg naar mijn werk omgedraaid (watje natuurlijk) en ben thuis gaan werken. Saai, maar het schiet wel lekker op.
Tim is naar de film, Sara badmintonnen en morgen vieren we de alweer 22e verjaardag van Sara.
Ik hoop dat ze je aannemen als skileraar en we blijven je volgen,
groeten,
Wilbert
Hee Jor,
Net als ik je wat wil smsen vanwege lange stilte blijk je toch weer internet te hebben. Ben net met Boy naar de film geweest, die Unstoppable dus, en het is toch wel een hele leuke film. Ondanks al onze vooroordelen. Na de film heeft Boy nog een sprint gemaakt naar de trein op station Velperpoort van toch wel legendarische, heldhaftige proporties en hij heeft deze trein dan ook net gehaald. Werkelijkwaar Legen.. wait for it... Dary! Ik heb trouwens ook al een heerlijk verjaardagscadeau voor je gevonden. Lijkt mij ook geweldig maar ik mag niet, dus is het iets waarvan ik denk dat jij het wel kan waarderen. Duurt natuurlijk nog even maar ik kijk toch al een beetje rond als je het niet erg vindt.
Om terug te komen op je verhaal, klinkt alsof het steeds gezelliger wordt daar. Mooi man! Hopelijk blijven alle ontwikkelingen zo positief en heb je binnen no-time een baan. Ik heb er vertrouwen in en hoop snel weer een verslag te mogen lezen.
Tim
Ha ouwe skileraar,
ik lees dat je weer in opperbeste stemming bent en genoeg connecties maakt.
Ik zal voor je duimen als je de skischool op belt, maar ik heb er vertrouwen in dat dat helemaal goed gaat komen.
Net met Tim naar de film ''Unstoppable'' geweest, was weer uitermate gezellig al had de avond 1 minpuntje: we moesten toch nog even klagen dat jij de afgelopen dagen geen verhaal had geschreven, gelukkig was dit probleem al opgelost bij thuiskomst.
Daarnaast heeft Tim waarschijnlijk zitten genieten toen hij terug fietste naar huis want ik moest een zieke sprint de trap op maken bij Velperpoort, dat bleek nogal komisch te zijn. Gelukkig haalde ik het, anders moest ik weer een half uur wachten.. wat dat betreft moest ik denken aan jou, jij weet ook altijd wel een gaatje te vinden: letterlijk en figuurlijk.
Genoeg gezemel, succes morgen en we horen van je!
Pinda
Lieve joris,
Wij zijn gisteren uit berlijn gekomen. de treinen hadden erg veel vertraging maar we hebben onderweg gelukkig niet in een sporthal overnacht.
Het was weer een genot om al je verhalen te lezen. Vooral de lessen zie ik voor me. Heb je keurig de skistijl van Hans overgenomen, begrijp ik dat die van je moeder toch beter is. Ik denk dat je een prima skileraar bent, gezien je eigen ervaring met skilessen. Een kinderklasje lijkt me wel wat voor jou, nu alleen nog aangenomen worden.
Morgen gaan we sinterklaas vieren bij jullie thuis, zal raar zijn zonder jou.
Groeten van Hans,
Liefs bep.
Gefeliciteeerd met je diplopma daar!
Leuk dat je cijfers uit bent gaan delen, zo zie ik het graag! dit zal ik morgenavond weer vol doen!
veel plezier en succes maar weer!
Laterssx
ik denk dat Tim een pot Hollandse pindakaas heeft gekocht.
Om gelijk maar alle clichés over tafel te gooien: wat een gouden ganzenveer heb jij om zulke spannende verhalen neer te pennen over je avonturen in Canada. Ik geniet met volle teugen van al je anekdotes over je belevenissen! voor ik het vergeet: gefeliciteerd met het felbegeerde papiertje, de derde dit jaar. Ik kan daar alleen nog maar van dromen.
Je kan trouwens de eerstvolgende wedstrijd weer met ons meespelen aangezien het er naar uitziet dat de eerste inhaalwedstrijd in juni wordt gespeeld... We hebben nu een team met ideale schoonzonen en missen een echte persoonlijkheid als jij.
In ieder geval veel succes en vooral plezier daar en neem zeker een voorbeeld aan "Pav".
nee grapje
Bis bald, Ruben
Ik neem aan dat je tijdens de avond stappen je flamboyante, felgroene ESCA-jack aan had? Dat is de sleutel tot succes, heb je die Oost-blokker zo aan je lippen hangen...
Später
Joris,
Ik had niks anders verwacht dan dat je je diploma zou gaan halen!
Ik merk hier dat er een geheim-taal bestaat wat betreft Paella ? klopt dat ? allemaal cijfers en zo ? wat betekent die dikke 8 ? hahaha
Wil je het ons ook laten weten als het zo ver is op de Luna manier ??? ( je weet wel wat ik bedoel toch ?)
Vanavond gewerkt in Luna, enorm druk want was het concert van Simply Red! Dikke chaos en stress!!!
Nou ik wacht weer op het volgende verhaal!!!
Veel plezier jongen!!!!
Heee Joris!
Goed man dat je je diploma hebt gehaald!
Ik ben best wel een beetje jaloers op je hoor als ik deze verhalen allemaal zo lees!
Fijn dat alles goed gaat!
Liefs Sophie
Hee Hanzi.
Goed om te horen dat je je diploma hebt gehaald. Nu nog een klas en de piste op. Zorg wel dat je kinderen in je klas hebt die zussen hebben tussen de 18 en 25 jaar! Daar maak ik me eigenlijk geen zorgen over, want met die gladde praatjes van jou heb je ze binnen no-time binnen.
Het gaat hier allemaal wel z'n gangetje. Behalve dat de trainingen en wedstrijden waarschijnlijk over zijn voor dit jaar mis je niet veel. De AH heeft trouwens een nieuw koffiezetapparaat waarmee je chocolademelk kan maken. Zeer vermakelijk voor de werknemers. Ook is het deze week een hel in de AH wat er toe heeft geleid tot een schokkende conclusie: bijne alle schappen waren leeg!!
Nu je weer op de hoogte bent van de AH-nieuwtjes, dat je natuurlijk erg graag wilt weten, zal ik er maar een einde aan breien.
Succes met zoeken naar een huurhuisje en veel plezier nog met skien.
Gegroet
JORIS wat een super toffe ervaringen allemaal! Gefeliciteerd met je diploma. In the pocket:D.
Sorry, dit is pas mijn eerste reactie op je blog, MAAR ik heb wel alles gelezen! Ja echt! Wat een verhalen allemaal, maar je schrijft echt goed, dus dat is makkelijk lezen:). Ik heb nu een vast beeld van jou in de sneeuw tot aan je knieen. Hier is ook genoeg sneeuw, maar niet waar je blij van wordt.
Omar gaf me al op de kop, "heb je al gereageerd? Volg je Joris wel?" Hoor je zijn irritante nasale stemmetje nu? Jouw blog wordt nu ook een vaste routine, want vanaf nu sta ik op de e-maillijst.
Toen ik las dat je niet mocht drinken moest ik echt hardop lachen. Is maar beter ook, kun je eens flink afkicken:p. Denk je nog wel eens een keer aan La Luna? Gisteren zeiden Omar en ik nog: "Was Joris maar hier", want het was weer chaos in de keuken (in de bediening hebben we natuurlijk alles onder controle:p). Maar we missen je natuurlijk niet alleen daarom he, haha.
Have fun en ik kijk uit naar je volgende bericht!
Heel veel liefs