JorisKemperman.reismee.nl

Lets get starting.

Beste lezers,

Na een beetje een rustdagje gisteren waar ik met mijn 2 Australische vrienden even het dorp in ben geweest om wat te eten en beetje rond te kijken naar ski's en dat soort dingen. We hadden alle drie best een kater, vooral zei want na de avond stappen hadden zei het nog nodig geacht om een fles whiskey naar achteren te tikken. Pav deOekraïenseAustraliër had die dag nog eenseizoenkaartgekocht voor het gebied schade: 1800 Canadian dollars. Ik wacht eerst maar op werk want als skileraar krijg je hem gratis of tenminste aanzienlijk goedkoper. Die gozers spenderen trouwens sowieso geld alsof hun leven er van af hangt. Brad mijn maat van de kamer koopt gewoon even skischoenen van 525$. Ik snap er geen drol van maar goed ik blijf lekker Nederlands en ga voor de goede dealtjes. Zo heb ik vandaag ook een paar ski's gekocht, 2e hands alsnog 250 dollars maar voor Whistler begrippen is dat een schijntje. Een ander voordeel van het via via kopen is dat je geen belasting betaald want dat zit hier dus niet bij de prijs in. Dus als er staat 400$ dan is het vaak veel meer, kom je dus toch vaak van een koude kermis thuis. Moet nu alleen nog even schoenen hebben maar dat komt allemaal op zijn tijd. Ik kan me die tijd veroorloven want er ligt wellicht iets moois in het verschiet: een baan als skileraar. Ik ben namelijk vandaag naar het employment centre geweest en tot mijn grote verbazing trekken ze weer ski leraren aan voor rond de kerst. Je krijgtgegarandeerd24 dagen werk dus dan kunnen we weer even vooruit. Ik hetgesolliciteerdvia internet want zo gaat dat hier, nu hoop ik dat ik wordt uitgenodigd voor een gesprek. Brad en ik hebben besloten om ook apart te gaan zoeken naar onderdak want samen blijkt heel moeilijk te zijn omdat er maar weinig hele kamers, of 2 kamers over zijn. De markt waar we nu in moeten vissen is de markt van de shared rooms, de naam zegt het al je deelt dan een kamer met een paar mensen. Ik vind dat juist een leuk en gezellig idee en dus zijn we nu druk aan het zoeken. Ik heb zelfs al een afspraak morgen om ergens te komen kijken. Het is een kamer met 4 man en allemaal boys die hier net als ik 'the season' doen. Het is echt op een toplocatie in Whistler Creekside, hier heb je een eigen gondel naar boven en supermarkt enzo. Ook is het maar 5-10 minuten naar het centrum van Whistler. De prijzen variëren hier van 550 tot ski high en deze kost me 600 per maand. Ik moet dus wel echt gaan werken maar dat is ook absoluut wat ik wil. Het gaat dus eigenlijk allemaal heel goed en het gaat nu echt beginnen, lets get this show on the road zeggen ze hier dan. Morgen gaat Brad de mountain op ik blijf thuis het huis bezichtigen. Op het moment van schrijven heeft hij nu ook iets gevonden dus het gaat echt lekker hier. Morgen weer met Pav en Brad de pub in dus dat wordt weer lachen. Daardoor wel misschien vertraging met het updaten van de site. Ik heb de fotocamera ook weer opgeladen dus zalbinnenkortwel even wat op de site zetten, want wat is het hier toch mooi. Vandaag een heldere zonnige dag en dan zie je pas hoe uniek het hier is, Ok genoeg over de mooie plaatjes. Ik heb vandaag nog meer heugelijk nieuws gekregen en dat is dat Boy een goede maat van mij een retourticket gekregen heeft naar Vancouver. Heb ik eindelijk weer iemand om Nederlands mee te lullen en om ouderwets te ouwehoeren natuurlijk. Ik heb trouwens wederom van anonieme bronnen vernomen dat de opkomst in de stad wat tegen viel, dit moet toch echt veranderen. Tevens heb ik ook vernomen dat de heer Joris Daniels weer lekker bezig was, keep up the good work!

Vrienden, Vriendinnen Familie bedankt voor het lezen en tot snel.

Groeten uit Canada.

En veel plezier met de Sint.

Peter

Hallo Jor. Dat klinkt weer goed allemaal. Het knagende gevoel sinds jouw vertrek maakt hier langzaam maar zeker plaats voor gemoedsrust. Jouw geluk is ons geluk. Wel mooi dat je je Hollandse afkomst niet verloochent. Anders had ik vandaag al aan het internetbankieren gemoeten. Succes met de jacht op een kamer en baan. Volgens die voetbalvrienden van jou is die andere jacht nog veel belangrijker, maar trek je daar niets van aan. Zolang ze zelf opzichtig falen, zoals ook jij al constateerde dankzij je anonieme bronnen, hebben ze geen recht van spreken.

thea

Lieve Joris,

Moeilijk om nog originele zinnen te bedenken om jouw faaaaantaaastische verhalen te loven! Maar goed, je snapt het wel, iedereen leeft hier mee. Ik moet wel bekennen dat het voor mij soms abacadabra is wat sommige jongens schrijven. Generatiekloof, zullen we maar denken.
Ik had van jou niet anders verwacht: cursus, diploma, baan, huis. Still going strong.
Sara's verjaardag achter de rug, door de barre weersomstandigheden hadden verschillende familieleden afgebeld, maar er waren toch nog genoeg gezellige mensen gekomen (o.a. jouw moeder).
Het love couple ligt nog boven te ronken, wij gaan zo naar Sara's wedstrijd kijken.
Liefs Thea

Karin

Hee lieve Joris! Tjonge...lijkt het nu zo, of ben je echt druk? Het is wel veel nieuw lijkt mij. (hier schrijft een oude doos, da snap ie wel he) Wel prachtig om te lezen hoor. Vanavond zei Sophie (in de kroeg waar ze werkt zaten we broodje bal te eten en an de borrel) dat ze geen zin meer had in school. Ik zei, je moet nog twee weken en dan heb je vakantie. Neee ee...helemaal niet meer zegt ze, wat heeft het voor een nut. Ooh. Tja...dat heb ik ook altijd gehad dat gevoel, toen ik op school zat. Zo denk ik er soms nog wel over (sssssssst niet verder vertellen)...oke, ...moei ook naar Canada vroeg ik ... allebei keihard lachen...Lieve Joris, volgens mij leer je daar meer op allerlei gebied dan in de schoolbanken. Niemand ontneemt je dit meer lieve Joris! Geniet ervan! Kus Karin

Je Oom Wim

Dag Joris,
Wat kan die kerel schrijven het houd niet op. De appel valt niet ver van de boom. Ziet er goed uit en het doet me deugt dat je je hollandse trekjes heb meegenomen. Nooit de volle prijs betalen.
Hopelijk lukt het om die baan te krijgen. succes.
Groet Wim.

Omar Louis

Nou Joris aangezien ik had aangegeven dat ik op alles zou gaan reageren moet ik dat nu natuurlijk ook doen!

Echt toffe verhalen en super gaaf dat Boy naar je toe komt! Ik ga even veel mensen via hyves een krabbel sturen dat je een blog bijhoudt zodat ze jou ook kunnen gaan volgen(Chantal, Maartje, Ilona, Dirk, Lourens)

Noelle

Omar zou een manager of personal assistent van jou moeten worden, haha.
Goed bezig met het regelen daar! Leuk om de foto's te zien. Goed voor de beeldvorming. Het ziet er mooi uit:).

Liefs