JorisKemperman.reismee.nl

Keuzes maken en feestdagen in Whistler.

Beste lezers,

Sinds mijn laatste verhaal is er veel gebeurd. Met als meest belangrijke het bezichtigen van een huis. Het huis is groot en heeft drie slaapkamers, evenveel badkamers een jacuzzi en ligt op loopafstand van het centrum, enig probleem de prijs: 4800$ per maand. Er van uitgaande dat er 6 mensen in gaan wonen komt dan neer op acht honderd dollar per maand + gas, water en licht. We hebben besloten om het toch te doen en nu zijn we wederom in afwachting van het uiteindelijke besluit, er zijn natuurlijk weer meer kapers op de kust. Deze bezichtiging kwam net op het moment dat ik het helemaal had gehad met het hele zoeken naar een huis, deonzekerhedenen het niet werken. Gelukkig heeft mijn vader me overtuigd dat ik er hier gewoon voor moet gaan en vooral plezier moet hebben. Dat is natuurlijk ook helemaal waar maar als het allemaal een beetje stroef verloopt verlies je dat wel eens uit het oog. Nu wil ik hier zeker tot februari blijven en vooral veel plezier hebben, nieuwe mensen ontmoeten en uiteindelijk ook werken. Het zoeken naar werk is hier nu echt een drama, iedereen heeft natuurlijk zijn zaken voor elkaar. Gelukkig hoor ik van veel kanten dat in januari veel mensen naar huis gaan omdat de Australische universiteiten beginnen of omdat ze simpelweg al het geld op hebben gemaakt. Mocht de situatie dan alsnog uitzichtloos zijn ga ik wellicht mijn plannen herzien en gaan we elders ons geluk beproeven maar ik wil het zeker tot februari hier de kans geven. Het zoeken naar werk is hier vooral een kwestie van gewoon naar binnen lopen en vragen of er nog werk is, aan het begin is dat natuurlijk een beetje raar maar naar een tijdje begint het te wennen. Dit soort dingen zijn typisch van die ervaringen die je nergens anders op doet dan op reis, ook al moet je het soms wel via 'the hard way' ervaren. Maar zoals er wordt beweerd de aanhouder wint vanzelf, dat hopen we dan maar. Nu is het bijna kerst dus nu ga ik gewoon even lekker genieten van het feit dat ik in Canada ben met leuke mensen en in een super gezellig dorp. Na de kerst gaat het werk zoeken echt beginnen,hopelijkis de markt dan ook wat gunstiger. Het bed and breakfast waar ik nu zit is echt heel standaard en is nou niet echt gezellig, gelukkig blijven we ook nog maar tot dinsdag. Maar met Brad vermaak ik me prima en bij thuis komst is het vooral relaxen op bed. De bedden zijn echt dramatisch trouwens en ben nu maar in het tweepersoonsbed gaan liggen met Brad, het zijn wel twee aparte bedden gelukkig dus maak je niet druk, mijn andere bed is namelijk een zeepkist van jewelste. Morgen is het kerstavond en gaan we eerst de hele dag skiën om daarna lekker te gaan eten en de kroeg in te duiken, dat laatste onder voorbehoud natuurlijk want wie weet wordt ik weer geweigerd. Maar ik heb toch goede hoop dat de kerstgedachte ook bij de uitsmijters aanwezig is. Op kerstavond gaan we echt uit eten en dit keer ook met Pavlo, daarna gaan we vast iets leuks doen in het dorp maar weet nog niet wat. Mijn kerst is dus vol met skiën eten en lekker de kroeg in. Ik mis wel natuurlijk de kerstsfeer thuis die altijd helemaal top is dankzij moeders fanatisme met de kerstversiering, Het dorp is echter wel helemaal in de lichten dus dat maakt het weer een beetje goed. Ik heb trouwens ook nog mijn CV naar een skigebied rond Vancouver gestuurd, het is inmiddels door het systeem dus wellicht hoor ik daar nog iets van. Ik ga hier dan ook alleen maar weg voor een ski leraar baan. Na ondergetekende heeft nu ook Brad een hekel aan Jemma, nadat ze gisteren om één uur des nachts nog met de volume knop vol open allemaal onzin ging te vertellen over mensen die we helemaal niet kennen of over haar werk als verpleegster in het ziekenhuis, heel iritant en eerdaags verlies ik een keer mijn geduld. Hebben nu net een mailtje gekregen dat er een goede kans is dat we het huis kunnen hebben, ik kan er nog niet echt gerust op zijn want hier weet je het maar nooit. WE moeten dan nog wel drie andere vinden maar dat lijkt me geen probleem in deze jungle hier. We kunnen er pas vijf januari in dus nog alle tijd mocht het goed komen. Zoals jullie hebben gemerkt was het de laatste tijd niet echt top en heb ik veel getwijfeld over wat te doen en waar te gaan maar nu is het dan eindelijk duidelijk. Tot het nieuwe jaar is het even lekker genieten van Whistler daarna is het zoeken vaan een baan prioriteit één maar dat is geen full time job dus genoeg tijd om te skiën lijkt me zo. Mijn excuses voor het lange verhaal maar zo weten jullie ook een beetje wat er de laatste tijd is gebeurd en wat ik heb meegemaakt.

Ik wens jullie allen een fijne kerst!

Groeten vanuit Whistler.

Joris.

Wilbert

Hoi Joris,

Mooi lang verhaal weer, je maakt wat mee en leert ook nog eens hoe je met dit soort omstandigheden om moet gaan. En een wijze les van je vader, fijn om die op de achterhand te hebben!

Hier is het 'bar en boos'. Winter zoals ik nog nooit meegemaakt heb, net eerst de stoep schoongemaakt met een nieuwe sneeuwschuiver - ideaal vergeleken met een bezem - en toen een tocht naar de bakker gemaakt op de fiets, maar dat ging toch niet echt lekker. Het was wel rustig daar! De kerstboodschappen zijn gelukkig al bijna binnen, de kerstboom staat, hoewel we niet zo veel kerstsfeer hebben als bij je moeder, vandaag komen alle kinderen met aanhang bij ons eten dus het wordt best druk. En Tim komt in de loop van de dag thuis (als de treinen tenminste rijden).

Thea en ik gaan zo nog even de stad in voor wat laatste dingen, ik moet natuurlijk weer iets uitbreiden aan de computer, nog wat cadeautjes voor de kinderen kopen, een goed boek voor de kerstdagen (een illusie natuurlijk dat ik dat dan ga lezen, alleen de krant al is voldoende), en nog iets voor Thea. En als het me lukt Thea mee te krijgen gaan we nog even koffie drinken, bijvoorbeeld in de nieuwe boekhandel waar vroeger het postkantoor zat.

Ik zal het niet langer maken, ga zo mijn snowboots zoeken, heb ik al een paar keer gedaan maar de zolder ligt zo ontzettend vol met van alles dat er geen doorkomen aan lijkt.

Ik wens je hele fijne kerstdagen daar toe, lekker skieen en veel plezier met je nieuwe vrienden daar!

Bep

Lieve Joris,

Inderdaad weer een prachtig verhaal. Het inspireert andere ook want het verhaal van Wilbert mag er ook zijn.
Zou geweldig zijn als dat huis door gaat, het is wel van het ene uiterste in het andere.
Vanmorgen vroeg al naar AH gelopen, kwam ik een vrachtwagen tegen die door een tractor aan de achterkant tegengehouden werd en waar de vakkenvullers van AH met zout en bezems in de weer waren. De auto moest draaien anders kon hij niet lossen. Moraal van dit verhaal, toch beter kamers zoeken en skiën, dan vakkenvuller zijn bij AH.
Ik ga nu voorbereidingen treffen voor mijn kerstdiner.
Wens jou, ook namens Hans gezelllige dagen.

Groet Hans, liefs Bep.

Lars

Fijne kerst!

Reinout

Goed om te lezen dat je het plezier gelukkig nog hebt en dat je daar vol van gaat genieten. Daar gaat het namelijk om. Ik lees je verslagen goed want ik kan er aardig wat van opsteken bij mijn eigen trip;)

Fijne kerstdagen!

karin

Lieve, lieve Joris! Wat een mooi verhaal heb je geschreven! Ondanks dat het jou allemaal niet zo'n prettig gevoel geeft...de huizen zoek tocht, het werk...wil ik je toch mee geven GENIET! Het komt allemaal goed!! Ik snap je gevoel. Bij de regel dat Petra altijd voor de gezellige kerstsfeer zorgt...kreeg ik een scheur in mijn hart. Ik heb net de All You Need is Love kerst spec. gekeken, en moest aan je moeder denken, en natuurlijk aan jou. Getverdemme. Sorry. Je hebt in ieder geval een fijn dak boven je hoofd. En ik denk dat het ook wel gezellig is. Hier alles ingesneeuwd. Ries vanmorgen bijna vast met de auto. Stand van de week hier in huis... sinds vorige week vrijdag 5 dood zieke mensen. Flinke griep allemaal. Toen Sien ziek thuis werd gebracht van haar werk (zieke nr. 5) en bij ons in bed kroop zei Ries: uuh de regel hier in huis is, je probeert de wc te halen als je moet kotsen. Gelukkig gaat het met 4 weer stukken beter. Guus is nog behoorlijk ziek. Ik heb vanmorgen boodschappen gedaan voor het heerlijke kerstdinee (bleeeeeeeeh) en stond bijna te kotsen boven de koeling van de AH met het uitzoeken van het vlees. Man des huizes wil graag vlees met kerst. Tja, dan doe je dat als vrouw. Hi, Hi. Lieve Driepinter...ik wens je een fijne kerst! Wij denken aan je!! Heel veel!! Kus, kus van Sophie, Sien, Guus, Richard en Karin. xxxxxx

Ine

Hallo Joris
Vorige week je site gevonden en je avonturen gelezen. Wat je in een korte tijd al niet kunt beleven en aan ervaringen op doet. Blij te horen dat je, ondanks de tegenslagen, het erg naar je zin hebt en zoveel mogelijk probeert te genieten. Misschien ff slikken dat je met kerst niet thuis bent, maar dat kun je nog vele jaren inhalen, Je weet dat hier ook veel sneeuw ligt .Zijn we duidelijk niet op voorbereid. Helaas geen ski mogelijkheden voor de deur ( tenzij je van langlaufen houdt), alleen maar vegen en glibberen naar het werk. Frans en ik slapen al twee dagen naast een aantal emmers ( nou slapen !!). De dakgoot loopt over van ijs en sneeuw en nu regent het s'nachts in onze slaapkamer. Iets minder sneeuw en ijs mag dus wel.
Menno is nu een appeltaart aan het bakken om straks mee te nemen naar jullie thuis voor de borrel.
Gezellige kerstdagen met je vrienden, succes met het zoeken naar werk en onderdak.
We zullen vandaag extra aan je denken.
Groeten van ons allemaal, Frans , Menno , Jochem en Ine

Josephine

Hee Jor!
Wat een opluchting van het huis! Maakte me al zorgen over je want het leek alsof alles even tegen zat.
Maar na regen komt zonneschijn so keep your head up!
Hier nu heel gezellig, alle kersmannen weer aanwezig en de hele familie van mama ook. Wel erg saai zonder jou vandaar dat ik nu ook even achter de computer zit hahaha!
De komende dagen ga ik vooral chillen en uitslapen.
Ik denk aan je en veel succes met alles wat nog komen gaat.
Je kunt het!!!
xxxx
Josephine

Tim

Hee Jor,
Gefeliciteerd met je huis! Klinkt chill, wel duur maar wat wil je met een jacuzzi. Ik heb hiervoor nooit tijd gehad om te reageren, heb een drukke en vooral leuke kerst nu. Marte, Annika, Maaike, Muriel en Sam waren komen gourmetten, was heel gezellig. Vandaag gelijk door naar familie van Marte waar we hebben gelunched en hier gegeten. Die familie kan koken niet gezond. Heb het wel gemist om bij jullie kerstboom te chillen, al heb ik die wel mogen zien samen met alle kerstmannen. Ook dit jaar hield Petra niet in... Toch moeten we deze feestdagen nog even dunnetjes over doen, wanneer of jij weer in Ernhem bent ofwel ik in Canada. Ik hoef niet te zeggen dat we ook de consumpties van afgelopen donderdagavond moeten inhalen want die waren niet mis. Nog nooit zo brak in de trein gezeten! (mam maak je geen zorgen, bleef bij 1 bier). Maar goed, gelukkig gaat het beter daar, en ik blijf in herhaling vallen maar hopelijk vind je in Januari wel werk, als alle kapers teruggaan naar Oceanie en de UK. Voor nu nog fijne kerstdagen die daar net beginnen, en rustig aan op de piste. Of niet. Spreek je snel en btw, wat een DRAAAAAAAAAAAAAAAK. Je weet waar ik het over heb. Laterr x