JorisKemperman.reismee.nl

Family time.

Beste lezers,

ik zal gelijk maar met het belangrijkste nieuws beginnen: mijn moeder is vanavond om 18.19 gearriveerd in het mooie Vancouver. Na een lange en zware vlucht met veel 'iritante babies en kleine stoelen' en niet te vergeten smerig eten heeft ze het toch gehaald. Natuurlijk stond ik er met een big smile om haar op te vangen. Het duurde wel even voordat ze door de douane was maar gelukkig had ik de laptop mee om me te vermaken. Bovendien ben ik wel gewend aan het wachten na twee maanden hier in Canada.

We zitten nu in het huisje waar we een week verblijven, het huisje is eigenlijk aan het eind van mijn straat waar ik woon dus qua locatie geen verandering. Het huisje is prima en hebben beide een tweepersoons bed. Net even gegeten, ik had gisteren namelijk extra gemaakt zoals dat een goede zoon betaamd. Nu ligt mama op bed en zit ik nog even dit verhaaltje te tikken. Dit weekend moet ik werken maar gelukkig maar tot vier uur, dus daarna kunnen we of nog even samen skiën of andere dingen doen. Ik vind het echt super dat mama de stap heeft genomen om mij te komen bezoeken, echt stoer. Het is natuurlijk ook heel fijn om mijn verjaardag te vieren met familie.

De laatse dagen heb ik een beetje de stad verkend en natuurlijk gewerkt. De stad verkennen was echt leuk zeker de wijk Kitsilano was echt top, in elke winkel is men bereid om even een praatje te maken en je uitgebreid te helpen, soms denk je dan van waarom kan dat niet overal in Nederland maar goed. Het helpt ook als je zegt dat je skileraar bent dan hebben ze altijd wel een vraag of een eigen verhaal. Omdat ik toch alle tijd had ben ik voor het eerst in mijn leven gestopt voor zo'n goede doelen campagne ( de mooie dame hielp ook mee tot dit besluit, dat terzijde) uiteindelijk beetje lopen ouwehoeren met haar en haar verzekerd dat ik wat zou storten. Ga het misschien nog wel doen ook. Ik kreeg laats immers een fooi tijdens het werk, 10 hele dollars, toch leuk. Ik mag nu trouwens soms ook uit de 'peuterspeelzaal' en met oudere kinderen aan de slag, een hele verademing na al die kinderen die nog niet boven mijn kniën uitkomen. Volgende week sta ik weer voor twee dagen op het skischool rooster dus ik maak promotie.

Dan een zwarte bladzijde uit het Canada boek so far het persooneelsfeest. Woensdag was het personeelsfeest en ik had mijn hele outfir bij elkaar, een paar biertjes achter de kiezen en had er helemaal zin in, helaas vond de uitsmijter het toch wel een heel groot probleem dat ik maarliefst vier dagen te jong was om legaal de tent in te mogen, zonder pardon mocht ik weer op de bus naar huis. Echt heel lullig want als een relatief nieuw persoon in de skischool was het toch leuk geweest om een feestje mee te maken om iedereen beter te leren kennen want onder het genot van wat drankjes is dit toch wel gemakkelijk. Ik denk dat ik nog niet zo 'pissed off'' ben geweest in de hele twee maanden die ik hiernu ben. Bij thuiskomst nog wel wat biertjes gedronken met een huisgenoot, een hele kleine pleister op de wonden. Enig voordeel was wel dat ik geen kater had de volgende dag en ik was de enige. Iedereen was helemaal naar de klote en lag half in coma in de bus en later in de skihut. Wel nog wat mooie verhalen gehoord van vooral dames die te diep in het glaasje hadden gekeken, bovendien wist niemand hoe zo thuis waren gekomen. Het feest was dus geslaagd mag ik aannemen. Achja volgende keer beter want vanaf zondag kunnen die vervelende uitsmijters me niks meer maken.

Groetjes uit Canada.

Emma

Hahahah arme jongen!! Mooi verhaal weer:) You make me feel bad about my blog, I only write one every month or something!

karin

Heeeeeee lieve Peet en Joris.

Ohhhh ik heb de hele tijd aan je gedacht hoor!! Zou ze er al zijn... zou ze er al zijn. Echt mooi man dat je er bent. Lekker je zoon helemaal plat knuffelen. (Of kan dat niet meer als je die leeftijd hebt?) Helemaal in Canada. Dat is ook al een mega ervaring. Poeh, en helemaal alleen gedaan. Ik zou met een broek vol stront aan komen denk ik. LIeve lieve Peet en Joris....geniet geniet van alles!! Wel veel foto s maken he Peet. Kus, kus van Karin. ps. mag ik woonadres.

Bep

Lieve petra en joris,

Joris ik ben het helemaal met je eens dat het ongelooflijk stoer is dat je moeder alleen naar je toe gevlogen is. Maar aan het eind van de vlucht je zoon als beloning, is het dik en dwars waard.
Heel veel plezier samen!!!

Liefs Bep.

Richard

Hallo Joris. Ik weet niet hoe het komt, maar we krijgen nu opeens een ander soort foto's op je weblog. Ik moet zeggen, ziet er wel cool uit in een pak van skileraar. Die zijn in Oostenrijk altijd goed voor veel aandacht van het vrouwelijk schoon. Hopelijk is dat in Canada ook het geval. En niet uitsluitend van je moeder. Groeten vanuit het koude Gelderland waar De Graafschap is afgelast en Vitas heeft gewonnen.

Sien

Hee Joris!
Ik ben zo iemand die al je verhalen trouw volgt,
maar nooit iets van me laat horen.
Dus ik dacht, je verjaardag lijkt me een geschikt moment.
Gefeliciteerd met je eindelijk 19e verjaardag!
Mag je ook daar een beetje goed stappen!

Kus, Sien

Karin

Lieve, lieve Joris.
Kus, kus voor je verjaardag!! En voor je moeder natuurlijk ook! Liefs Karin

thea

Lieve Joris,
Van harte gefeliciteerd!! Veel plezier samen. We drinken hier wel een wijntje op je 19e verjaardag.
Liefs thea

Bep

Lieve Joris,

Van harte gefeliciteerd en een gezellige dag samen met je moeder. Voor ons scheelt het wel in de drukte, nu maar 3 verjaardagen af te gaan ipv 4!
Ook de felicitaties van Hans natuurlijk.

Liefs Bep.

Wilbert

Hoi Joris,

van harte gefeliciteerd! En ik zie hierboven al dat we daar een wijntje op gaan drinken, goed idee van Thea :-)

Fijne dag daar en groetjes aan je moeder

Joris Daniels

Hee kerel!
Gefeliciteerd! eindelijk ´legaal´ de dames gek maken daar!
fijne dag!

Omar Louis

Kut van het feestje, maar na vandaag mag het eindelijk!!1

Gefeliciteerd met je verjaardag!

Groetjes Omar

Peter

Hallo Joris. En hallo Petra natuurlijk. Maar eerst Joris. Van harte proficiat jongen met je negentiende verjaardag. Normaal gesproken is vooral achttien (rijbewijs en zo) een mijlpaal, maar gezien je ervaringen met de Canadese uitsmijters mogen we toch wel stellen dat ook negentien goed gevierd mag worden. Tim en ik hebben dat zaterdagavond al even gedaan. Om middernacht, toen jij nog negen Canadese uren te gaan had voor het zover was, hebben we enkele HJ-tjes soldaat gemaakt. Mocht ook wel, want het was een lange voetbal- en werkavond (site bijhouden) geweest. En we hadden natuurlijk nog wat extra's te vieren omdat ons aller Vitesse zowaar weer een keer had gewonnen. Ik had de (witte) zakdoeken voor Tim en mij (en voor Ferrer) al klaarliggen, maar we konden ze onaangeroerd laten. Joris, veel plezier met je moeder. En Petra, jij veel plezier met je zoon. Hopelijk wordt het weer ook nog wat beter, zodat jullie samen Cypress Mountain en Vancouver in opperbeste stemming kunnen gaan verkennen. Liefs van mij en natuurlijk ook van Joos en (pleegdochter) Roos. De meisjes gedragen zich keurig. Voor zover jongedames van vijftien dat kunnen natuurlijk. Tot later.