JorisKemperman.reismee.nl

Laatste maand.

Beste lezers,

nog een maand in Canada en dan zit dit geweldige avontuur erop. De laatste maand zal bestaan uit een beetje werken en misschien nog wat leuke tripjes hier en daar. Maar kan nu nog niets plannen want weet niet tot wanneer ik nog mag werken.

De laatste twee weken waren bijzonder, eerst hoefte ik nog maar drie dagen te werken hetgeen een beetje vervelend was om vervolgends de andere week weer zes dagen te werken. Afgelopen week mocht ik dan eindelijk mijn opwachting maken in de echte skischool, dus niet alleen kids. Eerste les was gelijk een vrouw van in de vijftig, sta je dan als Nederlands jochie van 19 een beetje een vrouw die je moeder had kunnen zijn vertellen wat te doen. Gelukkig ging de les heel goed en was mevrouw content. Daarna vier uur lang kids lesgegeven wat leuk was en wederom goed verliep. Het was inmiddels alweer vier uur en normaal zit mijn dag er dan op, nu moest ik echter nog een uurtje privé les geven aan een volwassen vent van wederom +- 50 jaar. Het was echter de slagroom op de taart want onder mijn hoede nam meneer in een uur wel drie stappen vooruit, echt fijn om te zien. Al met al een zware dag ( bijna zeven uur achter elkaar les geven ) maar wel het hoogtepunt op het gebied van lesgeven.

Het is nu vrijdag en heb zeven dagen werk achter de rug, vandaag had ik dan eindelijk een rustdag en heb die besteed met het ontvangen van een massage want mijn rug en nek stonden op het punt van instorten na alle fysiek zware arbeid. Het Chinese dametje vond wel dat ik heel erg lang was, dat was ze niet gewend. Nu zit alles weer op de goede plaats en zijn we weer klaar voor een weekend in de skichool. Ben ook nog naar de bios geweest met Merijn, naar the adjustment bureau echt een leuke film. Al met al een lekkere rustdag.

Hoogtepunten deze afgelopen waren de feestjes, Annemiek een Nederlandse skilerares nam afscheid en dit werd groot gevierd bij haar thuis, het was tevens St paddy day dus iedereen moest aan de zuip. Zelf ben ik de lulligste niet en gaf natuurlijk gehoor aan deze Ierse traditie. De weg terug was wel een heel avontuur want er waren geen bussen meer naar mijn huis, via een omweg is het me dan toch gelukt om thuis te komen. Een paar dagen later had ik zelf wat vrienden uitgenodigd en gingen we bij mij thuis wat drinken, was een gezellige avond en Tomas de Tjech was weer lekker dronken tot groot ongenoegen van de aanwezige dames want Tomas weet zich maar moeilijk te gedragen na het drinken van een x aantal biertjes.

Gisteren had ik nog iets bijzonders meegemaakt, het in één ruimte bivakerenmet maarliefst vijf Oosterburen. Ik was namelijk uitgenodigd om bij Ramona en Nicolas ( collega's ) te komen eten, samen met 3 andere Duitsers zouden we dan wat gaan eten. Ik kwam gewapend met zes Duitse biertjes aan wat zeer gewaardeerd werd. Het eten was natuurlijk leuk maar ik kwam vooral voor Ramona, er hing al een tijdje wat in de lucht maar afgelopen week hadden we al gedate en sindsdien is het contact zeer nauw geweest. Maar in al die tijd is er niets meer gebeurd dan een beetje flirten en dat soort ongein. Maar de vonk is nu toch echt overgeslagen en denk dat we beide wel gek op elkaar zijn. Natuurlijk wel ongelukkige timing met nog maar een maand te gaan maar goed we zien het wel. Ik ben dom dat ik dit jullie vertel want dit is natuurlijk een vrijbrief tot het maken van grappen maar goed.

Heb de laatste tijd nog een beetje gesnowboard en heb zelfs een zwarte piste gedaan hetgeen niet geheel zonder problemen ging maar toch niet zo slecht als ik had gedacht. Ik zal waarschijnijk wel meer en meer tijd krijgen om te snowboarden dus misschien word ik zowaar nog wel goed.

Groetjes uit Canada.

Omar Louis

Hahaha Joris, je bent echt geniaal. Krijg ik nu ook een mailtje ??? Als je weet wat ik bedoel. :p

karin

Hee lieve Joris.
Van de week heb ik gedacht...nog effe en dan is Joris weer terug. Tjeempie dat is echt super snel gegaan. Echt geweldig dat je van de week twee oudere mensen op sleeptouw hebt meegekregen. Tijdens onze ski vakantie ben ik toch anders gaan kijken naar ski leraren. Ha, ha dat klinkt stom. Echt super, super veel geduld moet je hebben. En dat die propjes (kinderen bedoel ik) dan eind van de week de berg af goed de berg af stuiteren, is toch prachtig om te zien, en ik kan me voorstellen dat je heel trots bent. Ik vind het ook leuk om te lezen dat je vlinders in de buik hebt. Lieve Joris ik wens je nog hele fijne dagen toe...!! Met die vlinders in de buik lukt dat dan denk ik wel. Kus Karin

karin

ps. "het Chinese dametje"". Alles zit weer op de juiste plek??? Hing die ook in de lucht? :p

ans muller

Lieve Joris,
Geniet nog even van je laatste maand in Canada.
Wat leuk dat je zo openhartig schrijft. Hoop voor jou dat het je brengt wat je ervan verwacht. Onwillekeurig denk ik dan aan de tijd dat ikzelf zo jong was... Heerlijke tijd.
Veel liefs en tot ziens in Nederland.
Voor je agenda 21 mei familiedag in Putten, je bent welkom.