Laatste loodjes.
over twee weken zit het avontuur er hier op, ik ben dus zo langzamerhand toe an de laatste loodjes. Het spreekwoord luidt dat deze het zwaarst zijn maar hier is absoluut geen sprake van. Het werk zit er namelijk sinds een week op en dus heb ik nu zeeën van tijd om te doen wat ik wil.
Heb veel van mijn vrije tijd besteed aan het skiën op Cypress Mountain, er was namelijk veel sneeuw gevallen en dus moest er weer geskied worden. Ik had bewust wel wat dagen rust genomen want na een seizoen lang skiën en werken begon het lichaam toch een beetje te protesteren. Mijn skiën is echt drastisch verbeterd en heb goed gevoel als ik nu op de ski's sta, nog veel beter dan in het begin/midden van het seizoen.
Vorige week stond ook in het teken van afscheid nemen en van feestjes. Omdat veel staff al was ontslagen omdat het seizoen ten einde loopt waren er de afgelopen week veel afscheidsfeestjes. Natuurlijk heb ik ook mijn opwachting gemaakt op deze feestjes hetgeen uitermate gezellig was. Op zondag avond was het afscheidsfeest van Adam een Engelsman en een ongekende zuiper, hij vond het nodig om nog even een 'Pitcher Challenge' te doen, hetgeen erop neer kwam dat je een pitcher bier moest drinken in 25 minuten. Iedereen deed dit soeverein want na een seizoen als skileraar werken kan iedereen er wel wat van. Maandag was het dan tijd voor de 'Snow School Party' met onder andere wat prijzen voor beste instructor en dat soort ongein. Het was vooral een feest om iedereen nog een keer te zien en het seizoen in stijl af te sluiten. Robert onze supervisor was hofleverancier qua bier betrefd dus dat was weer top geregeld. De avond werd natuurlijk afgesloten in The Cellar waar Mountain Madness wederom plaats vond. Woensdagavond was dan het feest voor de gehele berg en je moest in prom style komen. Ik dus op zoek naar een pak en samen met Nicolas had ik een pak gevonden voor 20$. Was een top avond met goede muziek en dito sfeer. Na het feest was er geen bus meer naar mijn huis dus moest ik bij Nicolas op de kamer slapen op de grond. Maar na 5 maanden zonder echte luxe ben je daar wel aan gewend.
Die volgende dag heb ik de hele dag geskied, om vervolgens die zelfde avond op een kleine ski trip te gaan samen met Merijn, Marlies ( Nederlandse skileraar )en nog een leraar. Dus met drie Nederlanders. De trip was nog niet begonnen of er ging al iets fout, ik had mijn ski's en schoenen mee genomen in de Cypress bus maar ze eruit halen kwam niet in me op. Toen de busmaatschappij gebeld en mijn ski's en schoenen staan keurig op Cypress. Ik had dus wel geen uitrusting voor de trip, een beetje zuur was dat wel. We zijn naar Manning Park geweest, Merijn had daar een vriend en we konden daar verblijven en goedkope tickets krijgen. De eerste dag was super, veel verse sneeuw en een strak blauwe hemel. Het is een klein gebied maar wel met veel terrein en uitdaging. Die avond afgesloten in de bar om vervolgens rond 12 uur het bedje in te duiken, er moest immers nog een dag geskied worden. Ik heb die dag niet geskied maar gesnowboard. Met twee snowboardleraren om me heen kreeg ik veel tips en dus gratis les. Ze stonden allemaal versteld hoe goed ik het deed en ik ben nu heel stabiel op de blauwe pistes. De volgende dag zijn Merijn en ik zelf terug gereden naar Vancouver, Merijn moest zijn vrienden oppikken van het vliegveld en ik zelf ging terug naar mijn huis. De rest van hun inclusief Merijn en zijn twee vrienden gaan tien dagen van resort naar resort om lekker te skiën en te boarden.
Ikzelf ging niet mee want ik heb hier in Vancouver nog genoeg dingen te doen, zo spendeer ik veel tijd met Ramona en niet alleen op de ski's. Zo zijn we naar downtown geweest en naar het strand, heel gezellig allemaal. Deze week gaan we twee dagen naar Whistler om daar even lekker te skiën. Vanavond ben ik naar de film geweest met dezelfde Ramona en Nicolas, de film genaamd Arthur was hilarisch. Morgen gaan we met zijn allen de stad in en dan samen eten en dan wellicht even ons gezicht laten zien op mountain madness.
De laatste twee weken zullen in het teken staan van vooral genieten van de tijd die ik nog heb zowel op ski's als zonder ski's. Misschien ga ik nog naar Vancouver Island maar dat zien we allemaal wel. Ik ga over drie dagen dit huis uit en ga dan naar downtown toe in een kamer van een vriend die twee weken in Mexico is.
Groetjes uit Canada en tot snel.
Lieve Joris,
Veel plezier deze laatste 2 weken. Sterkte met het afscheid nemen want dat hoort er helaas ook bij maar hier wordt je vast met open armen ontvangen.
Leuk om je straks weer hier te zien. Lieve groeten en goede reis Ans
BORIS!!!
Zo te horen ben jij ook lekker aan het feesten gegaan. Dat afscheid nemen zal waarschijnlijk heel zwaar worden maar ik heb het gevoel dat thuis komen en daar dan weer je leven oppakken zwaarder gaat worden. Ik zie dat jij de pitcher ook hebt gevonden haha. Joris, geniet echt goed van je laatste 2 weken want je bent zo weer thuis en ga je naar school. Het is echt ziek snel gegaan, voor mij ook, dus goed genieten en ik zie je snel man! Daar kijk ik naar uit!
Reinout
Kempie!
Heerlijk dat je nu gewoon vrij bent om te gaan waar je wilt, maar daar maak je ook wel goed gebruik van zo te horen. Kunnen we volgende keer ook boarden van 7th heaven mogen we daar ooit nog eens komen. Mijn ouders en Sara zijn net vertrokken naar Londen en voor mij zit er niets anders op dan leren en die herkansing halen.. zwaar kut. Maar goed, geniet nog van je laatste weken want voor je het weet ben je weer in Arnhem! Kun je weer gaan afwassen:p
En er worden uiteraard nog meer uitgaansfoto's verwacht op facebook.
Tim
Joris,
Lekker veel vrije tijd!! maar waar blijven de verhale over de grote liefde ? ( JA IDD IK KAN OOK MAAR AAN 1 DING DENKEN)
Kemperman!
Nog maar twee weekjes over joh.. En zo te lezen hoeft niemand je te vertellen dat je daar nog flink van moet genieten, heel goed! Als je terugkomt staat er volgens mij nog wel een wedstrijd op het programma voor ons, dat zal wel mooi zijn natuurlijk! De 27ste, op de heilige Valk! Lijkt me een lekker thuiskomertje, als je dat haalt natuurlijk
Hoi Joris,
Nog een paar fijne laatste weken daar gewenst! We zitten in de bus naar Oxford en die heeft (grtais) wifi aan boord. Handig dus!
Heeeeeee Joris.....
je schrijft dat je nog beter kunt skien. Drastisch verbeterd zeg je. Aaaaaah hoe kan dit nu? Je kon het al zo goed. Nog effe...dan kunnen je vader en moeder je weer heerlijk in de armen sluiten. Eigenlijk is het best snel gegaan. Ik denk dat je met het feesten hier gewoon verder kunt gaan in. Iedereen is zo blij dat je weer terug komt. Lieve Joris, geniet van de laatste dagen, en gewoon met een stinkkoffer thuis komen he. Je moeder wast met liefde de boel weer schoon denk ik. Kus KUs Karin
Hallo trouwe volgers van Joris' weblog. Komende dinsdag, 26 april, keert Joris terug uit Canada. Om dat te markeren, organiseren wij een welkom thuis-party. Iedereen die de afgelopen vijf maanden met Joris heeft meegeleefd, is hierbij uitgenodigd een biertje of iets anders te komen drinken. Dinsdag de 26ste dus, vanaf 19.00 uur aan de Oude Velperweg 25. Groet van Petra en Peter
We hebben de 26e in onze agenda staan! Kijken of er een Pitcher Challenge is. Maar een knalpotje is ook goed.